Mobbing 1

Jeg vet jeg har mobba deg...

-Jeg vet jeg har mobbet deg. Mye. Jeg vil ikke gjøre det mer. Jeg vil ikke være en mobber. Kan du tilgi meg?

Kronikk - Dagsavisa 2017[1]

Jenny – med et liv uten kriminalitet

Kronikk i Dagsavisen 19.4.2017 av Lise Sannerud, direktør i konfliktrådet

Jenny. 16 år. Tilbringer hverdagen i sentrum sammen med venner. Synes det er lite trivelig å være hjemme – og får det ikke lenger til på skolen. Det blir mest skulk nå. Rus gjør alt lettere. Til det trengs det penger. Det skaffer Jenny seg ved å rane litt yngre ungdommer. Noen ganger med brutal vold. Hun kan litt om de metodene, hun har selv vært utsatt for det.

Brukerundersøkelsen

Bruk konfliktrådet - oppfordrer de som har møtt der

Vil du anbefale konfliktrådet til andre? Var konfliktråd et godt valg i din situasjon? JA er svaret fra   85-90 prosent av dem som har deltatt i konfliktrådets brukerundersøkelse. Den er basert på reaksjoner fra 460 personer som i løpet av 2016 har møtt i meklingsmøter enten som parter, verger eller støttepersoner.

Roksund 2

Meklerne bidrar til god folkehelse

Meklere i konfliktrådet bidrar med mer enn konfliktløsning! De bidrar rett og slett til bedre folkehelse!  Det slo Gisle Roksund, fastlege og spesialist i allmenn- og samfunnsmedisin, da han møtte meklere fra Telemark, Buskerud, Vestfold og Agder.

snø 022[1]

Hete snø-konflikter

Selv om snøen holder kuldegrader, kan det gå "ei kule varmt" om vinteren også. Her er eksempler på tre konflikter som endte i konfliktrådet - alt på grunn av Kong Vinter og noen naboer

portrett

Fra statsråd og fylkesmann til mekler i konfliktrådet

Hun har ledet Stortinget gjennom å være stortingspresident, hun har vært statsråd i to perioder i Brundtland-regjeringen og avsluttet yrkeskarrieren som fylkesmann i Buskerud. Det er kanskje ikke så rart at noen parter får litt bakoversveis når de ser hvem som skal mekle i konflikten deres. – Det hender at godt voksne folk spør om det virkelig er meg, men i løpet av kort tid så er skuldrene senket og jeg blir ikke annet enn konfliktrådsmekleren, ler Kirsti Kolle Grøndal.

Ny bok - boka

Cuba-samarbeid er blitt til bok - dedikert til Nils Christie

Gjenopprettende prosesser i et bredt perspektiv sett fra Oslo og Havanna. Det er tema i en bok som gis ut i disse dager.  Boka er dedikert til Nils Christie som i dag 24. februar ville fylt 89 år. Det innledende kapittelet i boka presenterer konfliktrådsordningen i Norge og er skrevet av seniorrådgiver Karen Kristin Paus fra Sekretariatet for konfliktrådene.

Samarbeidsavtale ingress

Første samarbeidsavtale med politidistriktet

Konfliktrådene i Telemark, Vestfold og Buskerud og Sør-Øst politidistrikt er de først i landet med en egen samarbeidsavtale. Sammen skal de sikre rettssikkerhet og likebehandling i hele politidistriktet. Grunnlaget skal være de gjenopprettende prosessene.

Mekler Mona - ingress

Mekler Marit flyr høyt

Blant de 550 lekmeklerne i konfliktrådet landet rundt, finner vi alle slags yrkesgrupper – også kabinansatte. Marit Nann Hjelde flyr høyt i jobben, men har absolutt bakkekontakt når hun sitter ved meklingsbordet.  

Jente på benk web

Ikke alle får go`ord på Valentinsdagen

Valentines 14. februar er dagen for kjælighetserklæringer, go`ord, anerkjennelse, koselige kort og hilsener. Men for noen så er det bare taushet. Jenta som poster et innlegg på facebook mottar ingen «likes», «tommel opp» eller smilefjes fra jevnaldrende. Det er mange måter du kan krenke et annet menneske på.