til sakstall

Økning av antall ungdomsstraffer i 2018

 På landsbasis er 55 unge lovbrytere idømt ungdomsstraff i 2018, mens 472 har fått ungdomsoppfølging. Dette er en markert økning fra året før, – da tallene var henholdsvis 39 og 381.

Vogt portrett

Doktoravhandling etterlyser mer bruk av konfliktråd

 -Hvorfor brukes ikke konfliktråd mer, når vi kjenner virkningene av gjenopprettende møter? Det spørsmålet stiller filosof David Vogt. Tidligere i høst disputerte den tidligere mekleren i Konfliktrådet ved Universitetet i Bergen med doktorgradsavhandlingen «Crime, Punishment, and Understanding Justice through Injustice».

hånd som skriver til Sendte angerfylt brev

Angerfylt brev etter tyveri fra bestemor

-Vi trengte penger og vi visste hvor vi kunne få tak i det, sa «Pål» som sammen med en kamerat stjal penger fra kameratens bestemor. Til tross for at de ble idømt samfunnsstraff, var ikke Pål ferdig med saken. Via Friomsorgen henvendte han seg til konfliktrådet fordi han skammet seg og ville møte den eldre damen. Det ville ikke hun, men takket hjertelig for brevet som Pål sendte henne i stedet.

VEstfold kvinnefengsl 1 web

Ida soner fengselsstraff, ønsket samværsavtale om barnet sitt

Ida soner en fengselsstraff – og ønsket så inderlig å få til en samværsavtale med barnet sitt. Da var hun avhengig av å møte pappaen til barnet. Ida hadde vært i kontakt med flere advokater for å få dette på plass, men hun følte det «stod i stampe.» - Saken hadde stagnert på alle områder. Konfliktrådet var mitt siste håp og etter at de kom på banen, skjedde ting raskt. Jeg ble møtt på en veldig god, ryddig og trygg måte, forteller Ida.

Finn

Svindel på nett, konfliktrådet?

Mobiltelefonen så fin ut på nettet. Alt av ekstrautstyr som fulgte med, pris og hvorfor personen ville kvitte seg med denne mobilen, sto godt forklart. Derfor slo han til, personen et annet sted i landet, og overførte penger. Men mobilen uteble!

RJ film 2

RJ-uka? Reparere skader…

Vi er inne i RJ-uka! Hva det betyr? Betegnelsen er Restorative Justice (RJ) som på norsk er oversatt til gjenopprettende prosess. Over hele Europa er det fra 18. – 25 november fokus på hva RJ kan bety for enkeltmennesket og samfunnet. På slutten av artikkelen kan du se video som illustrerer RJ i form av terroristen som møter moren til 8-åringen som døde.

vold

Konferanse om vold i nære relasjoner

Viktig konferanse i Oslo mandag 12. november om et tema som angår oss alle. Se forhåndsvideo her:

Eng ingress

-Mange har hatt god effekt av ungdomsstraffen

Klar beskjed fra medlem av justiskomiteen

Ungdomsstraff og ungdomsoppfølging har vist seg å ha god effekt både for ungdommen, familien og ofrene, mener medlem av Stortingets justiskomite, Maria Aasen-Svendsrud. Hun påpeker at selv om ungdomstreff og ungdomsoppfølging er rimelige ordninger sett opp mot soning i fengsel, kreves det stor innsats og ressurser både fra konfliktrådet og samarbeidende instanser.

Iren ingress

Konfliktrådet svarer ungdommen på vanskelige spørsmål

Var på fest, hadde drukket litt for mye alkohol og så ødela jeg ved et uhell et bilde, må jeg betale for dette? Jeg ble tatt med falsk leg på et utested, vekteren sa han skulle anmelde dette, hva kan jeg forvente meg? Eksemplene er hentet fra to av de mange spørsmålene som konfliktrådet svarer på gjennom Ung.no – en offentlig informasjonskanal for ungdom.

NABO

Flere sivile saker til konfliktrådet

Trenger du hjelp til å ordne opp i en konflikt? Stadig flere kontakter konfliktrådet og får med seg en upartisk mekler i dialogen med den du trenger å snakke med. Det har vært en økning på åtte prosent i sivile saker fra samme tid i fjor.