BLOMSTER

Opptak fra Vårseminaret - tilgjengelig på you tube

Konfliktrådets vårseminar der vi stilte spørsmålet "Er det personlige møtet utdatert?" trakk mange tilhørere som fikk høre engasjerte foredrag av blant andre Likestilling - og diskrimineringsombud  Hanne Bjurstrøm og riksadvokat Tor Aksel Busch.

Ønsker du å høre opptaket fra Vårseminaret som ble arrangert på Litteraturhuset i Oslo 24. april - så finner du det her:

MaxEmanuelson_J6A4980

Mobbing på skoleveien

Mobbing er ikke noe ukjent og flere slike saker havner i Konfliktrådet. På en skolevei et lite tettsted i landet var mange gutter fra 12-15 år involvert. Det har gått så langt at et par av guttene ikke tør å ta skolebussen og heller ikke tør å gå ut i frikvarteret.

Svein sønn

Løsningen kan finnes i konfliktrådet

Hvis du havner i en konflikt, hva er viktigst da? Å vinne - eller komme fram til en løsning begge kan godta? Ved en uenighet er det ikke bare selve konflikten som skal løses – også forholdet mellom de som er uenige må repareres. Det er slitsomt å ikke hilse på naboen, ha en konflikt mellom de du burde vært i familieselskap med – eller ikke komme i kontakt med dem du trenger å snakke med. Konfliktrådet kan være et alternativ for å få ordnet opp.

Vårseminar

Konfliktrådenes vårseminar 2018

Er personlige møter utdatert? Eller er det viktigere enn noen gang å møtes ansikt til ansikt? Hva kan slike møter bety i konflikter som har utspring i fordommer og hatefulle ytringer?

torhild Jensen portrett

Arbeidskonflikter kan også mekles i konfliktrådet

-Hun sjefer hele tiden over meg, enda jeg har jobbet her mye lenger.

-Oppsigelsen er uriktig, det er de som har mobbet meg ut fra arbeidsplassen min.

-Jeg får ikke lønna og feriepengene mine som vi avtalte.

Dette er uttalelser fra mennesker som har hatt et ønske om å løse konflikten på arbeidsplassen i konfliktrådet.

Hagefest hos Per -juni08 019 -portrett

Konfliktrådets far ville fylt 90 år

I dag 24 februar ville Nils Christie ha fylt 90 år. Han døde 27 mai 2015.

«Han har betydd enormt mye for å forstå mennesker som kommer på kant med loven, og at straff må kombineres med tanken om rehabilitering og innsattes rettigheter. Han var tydelig på at noe av det viktigste med straffen var å sette mennesker i stand til å komme tilbake til samfunnet, sier Geir Lippestad.» VG 28.05.2015, les hele artikkelen her: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/nils-christie-doed-en-bauta-er-borte/a/23460281/

søker nye lærlinger 2

Vi søker lærlinger!

Har du lyst til å være lærling i Sekretariatet for konfliktrådene?  Til sommeren er våre to – Sebastian og Elina – ferdig med sin lærlingepraksis, og nå søker vi etter flere. Er du eller noen du kjenner interessert i de to lærlingeplassene -  i henholdsvis IKT og administrasjon/kontorfag – så er søknadsfristen 15. mars.

meetoo 2

#metoo-saker til meklingsbordet

Behov for å spørre, snakke ut, gå videre...

Konfliktrådet merker også #metoo-kampanjen i form av henvendelser der noen ønsker å møte dem som ble utsatt for seksuelle krenkelser eller uønskede hendelser - for lang eller kort tid tilbake. Her kan du lese kronikken som vår direktør Lise Sannerud har i Klassekampen i dag.

web - jente brev ingress[1]

Cecile med brev etter biltyveri og villkjøring: Tenkte bare på meg selv

«Under hendelsen tenkte jeg bare på meg selv. Dette var en ekstrem feil tankegang.» Ei jente som stjal en bil og ble fulgt av politiet har i et brev beskrevet hva hun har lært etter et møte i Konfliktrådet.

ingress -ære

Politikere vil bruke konfliktråd mer i saker med æresrelatert vold og sosial kontroll

Å bruke konfliktrådene i hele landet i arbeidet mot negativ sosial kontroll og æresrelatert vold – samt videreføre og forsterke prosjektet «Et spørsmål om ære?» fra Konfliktrådet i Sør-Trøndelag, er to av forslagene som tre Stortingsrepresentanter nå foreslår. Direktør i konfliktrådet, Lise Sannerud er glad for initiativet. –Den måten konfliktrådet jobber ved å legge til rette for møte og være lydhøre for partenes behov, gjør at vi absolutt kan bidra i så vanskelige saker som æresrelatert vold, påpeker hun.