Politiet opprettet en straffesak på begge og de samtykket til å møte i konfliktrådet. Erik og Marie møttes til mekling i konfliktrådet en måned senere og var begge flau over sin egen oppførsel. Ved hjelp av en mekler, fikk de et innblikk i hvordan den andre parten hadde opplevd situasjonen.

Erik fortalte at han ikke husker så mye av det han gjorde, men ble fortalt etterpå av kompisene sine at han hadde klikket på en bil – og så kom politiet. Marie fortalte at hun hadde dårlig tid og visste at det var mange fulle folk i området hvor hun kjørte. Derfor hadde hun hjertet i halsen da hun nesten kjørte på Erik og ble livredd da han oppførte seg utagerende.

Både Erik og Marie var full av følelser rundt situasjonen.

 

Pleier ikke oppføre seg sånn

Erik mente at han reagerte som han gjorde fordi han var redd og han skammet seg da han hørte at han hadde gjort Marie redd. Marie på sin side følte på dårlig samvittighet fordi hun ikke hadde tatt nok hensyn og unnskyldte seg med at hun måtte hjem til barnevakten som ventet. Mekleren som ledet møtet la til rette for god dialog mellom partene og beveget seg fra fortid, nåtid og til fremtid.

For Erik var det viktig å få fram at han er en høflig mann som ikke pleier oppføre seg som han gjorde den kvelden. Også Marie ønsket å beklage seg. Det som da gjenstod, var skadeverket på bilen.

Marie hadde med seg dokumentasjon på utgifter og viste det til Erik og mekleren. De to skrev en avtale på erstatning for skadene på bilen. De pengene vipset Erik over neste dag – og dermed kunne saken avsluttes og sendes tilbake til politiet som løst i konfliktrådet.

I denne saken var det viktig at de to kunne møtes for å snakke ut om sine tanker og følelser. Samtidig kunne de få en bedre forståelse av hvordan den andre parten har det og gjøre opp for skadeverket. Som det ofte er i konfliktrådet, handlet ikke saken om å vinne over den andre parten, men å ta ansvar for det som hadde skjedd og komme frem til en god løsning begge var fornøyd med.

                                                                 www.konfliktraadet.no

Tips en venn Skriv ut