Stine Jakobsson Strømsø

-Da ble jeg fasinert av muligheten til å bistå folk videre i vanskelige prosesser. Konflikter kan være svært ødeleggende, skape bitterhet og såre følelser, sier Stine som føler det er litt av et privilegium å ha denne oppgaven.  

- Når meklingen går mot slutten og vi ser at det er en løsning i sikte, kjenner mange på en lettelse og en glede. Det å få lov til å bidra i denne prosessen er utrolig spennende. I meklerrollen er oppgaven å sørge for at alle skal ha et godt og trygt møte slik at det går an å snakke om noe som ofte er veldig vanskelig.   

Blind vold - en sak jeg husker

-Jeg husker særlig godt en voldssak mellom to menn. Den ene mannen hadde begått blind vold mot den andre utenfor et utested. Mannen som ble slått var redd og engstelig, og turte knapt bevege seg til sentrum der hvor han bodde. Den andre mannen kjente på skyld og skam over det han hadde gjort, forteller Stine.

 -I meklingen fikk de to snakket ut og mannen som var utsatt for vold fikk sin bevegelsesfrihet tilbake. Han sluttet å være redd.  Han som hadde utøvd volden, sa unnskyld og forsikret offeret at han aldri skulle gjøre noe slik igjen. Jeg er helt overbevist over at slike gjenopprettende prosesser som vi legger til rette for i konfliktrådet ikke skjer i en vanlig rettsak, sier Stine Jakobsson Strømsø – en av konfliktrådets mange meklere.