Du har rett til å klage
Konfliktrådene skriver vedtak (avgjørelse) når de bestemmer at du må gjøre noe eller at du ikke får lov til å gjøre noe. Du har rett til å klage på vedtak. Det vil si at hvis du er uenig i vedtaket (avgjørelsen) du har mottatt fra konfliktrådet, kan du sende inn en klage.
Konfliktrådene kan blant annet skrive vedtak om:
- Ungdomsplan
- Forbud mot eller tillatelse til å reise til utlandet
- Forbud mot alkohol eller andre rusmidler,
- At du må testes for rusmidler
- Forbud mot at du møter enkelte personer eller oppholder deg bestemte steder
- Strengere tiltak hvis du bryter kravene
Klagefrist
Fristen for å klage er tre uker fra du mottok vedtaket. I klagen må du si hvilket vedtak du klager på, og hvilken endring du ønsker i vedtaket. Du bør også skrive hvorfor du ønsker å klage, men dette er ikke noe du må gjøre.
Hvordan sende inn klage?
Du kan sende inn klage skriftlig eller du kan klage ved å snakke med ungdomskoordinatoren din. Hvis du sender inn klage skriftlig må du signere klagen (skrive under for hånd) og enten levere klagen til konfliktrådet eller sende klagen i posten.
Dersom konfliktrådet mener at deres vedtak (avgjørelse) er riktig, sender de klagen til Sekretariatet for konfliktrådene, som vil vurdere det du klager om på nytt.
Hva kan du be om i klagen?
I klagen kan du be om at det som er avgjort (bestemt i vedtaket) ikke skal starte opp før klagen din har blitt behandlet. Konfliktrådet vil da vurdere om de skal utsette gjennomføringen. Hvis du for eksempel klager på et vedtak om ungdomsplan kan dette føre til at det tar lenger tid før ungdomsplanen din begynner, og lenger tid før ungdomsplanen din er ferdig.
Ungdomskoordinatoren din kan hjelpe deg med å klage.
Rett til advokathjelp
Du har rett til gratis hjelp fra en advokat hvis du ønsker hjelp til å vurdere om du skal klage, eller hvis du ønsker hjelp til å klage.
Hvis du ber andre enn en advokat om å sende inn klage for deg, må du gi dem skriftlig fullmakt om at de kan klage på dine vegne.