Historier fra meklingsrommet

Konfliktrådet mekler i rundt 7000 saker i året, og historiene er mange. Her kan du lese noen av historiene om hva slags saker vi mekler i, og hva som skjer i et gjenopprettende møte.

Rekkehus

Økonomisk konflikt om slitasje og depositum

En enslig tobarnsmor havner i konflikt med utleier av leiligheten når leiefoholdet skal avsluttes, og det setter en stopper for kjøp av egen bolig da depositumet holdes igjen. Saken ble løst i konfliktrådet.

Les mer
Liten jente ser ut i lufta. Illustrasjonsfoto.

«Jeg er redd de skal ta meg» (Malin 6 år)

Følelsesladd møte i konfliktrådet

Det er et år siden en helt vanlig skoledag skulle berøre flere familier, ungdommer og en liten jente ved navn Malin. En vond hendelse oppstår på skoleveien.

Les mer
Knust rute, illustrasjonsfoto.

Opprydding etter hærverk

Fire gutter i 17-års alderen ble tatt for hærverk inne i noen tomme lokaler. I meklingsmøtet ble det et spørsmål om hvor mye guttene hadde ødelagt.

Les mer
Bil i tunell. Illustrasjonsfoto.

Takk for at du torde å møta meg

Ruset og på flukt frå politiet, køyrde «Tore» i svært høg fart i feil retning på motorvegen. Plutseleg small det. I bilen han trefte, sat Martin, ein ung mann på 20 år. Martin vart alvorleg skadd.

Les mer
Ødelagt og rusten lås. Illustrasjonsfoto.

Kjeda seg – gjorde hærverk

Fire gutar kjeda seg ein kveld, og keisemda skulle visa seg å få utløp på ein måte som fekk følgjer for gutane. Utstyrt med lightergass og mykje kreativitet klarte dei å gjera store skader på ein vegbom som høyrde til eit firma i nærleiken.

Les mer