Konfliktrådspodden

For deg som vil vite mer om det som skjer når noen møtes ansikt til møtes ansikt til ansikt hos konfliktrådet. Det er ikke alltid det er noe å mekle om, men det er alltid noe å snakke om.

Hør spennende samtaler om hva gjenopprettende prosess er, og om hvordan ulike konflikter kan snakkes om i konfliktrådet. Det kan dreie seg om både sivile og strafferettslige saker. Felles for dem alle, er et ønske om å finne en løsning alle kan godta.

Hvordan kan vi snakke med familier hvor det har vært vold i nære relasjoner - eller hvordan tar vi tak i mobbing blant ungdom? Dialogen i konfliktrådet kan gi gode løsninger.

Hvordan høre på Konfliktrådspodden?
Finn den ned der du vanligvis hører på podcast, den ligger også på spotify eller itunes. Du kan også spille den direkte av på pc'n din ved å trykke på episodene under her.

God lytting!

Episoder:

Bilde av fem aktører som holder og eller er på meklerkurs

Bli med på meklerkurs

Har du lyst til å bli mekler i konfliktrådet? I denne episoden blir du med på meklerkurs. Du får et innblikk i hva opplæringen går ut på. Som mekler skal du ikke redde verden eller finne løsninger, men bistå dem som trenger å løse egne konflikter.

To personer i podcast-studio

Konfliktråd i fengsel

Mange tror at alle de som sitter i fengsel er tøffe lovbrytere uten følelser, mens ansatte som møter de straffedømte hver dag kan fortelle om dårlig samvittighet, anger og skam over det de har påført andre. Gjennom konfliktrådet kan de få bistand til å møte dem de har noe uoppgjort med.

Et møte med pappas drapsmann

Mette Lunne møtte han som drepte pappaen hennes da hun var liten. Fra år med hat og sinne, forandret mye seg for Mette etter at hun gjennom konfliktrådet møtte drapsmannen. 

Meklerrollen

Til konfliktrådet kommer du ikke med juridiske paragrafer. Du tar med deg konflikten til meklingsmøtet, og gjennom dialogen kan du og motparten finne fram til en løsning begge kan godta.

Butikktyveri

- Mitt møte med butikktyven, er ikke et møte for å være sinna. Det er et møte for forsoning, samt å forhindre at det stjeles igjen. Det sier butikkeier Espen Skalleberg som bruker tid på meklingsmøter.

Hva gjør korona og konflikter med oss?

Er vi ekstra utsatt for å havne i konflikter når hverdagen domineres av Korona-viruset, eller fører den alvorlige situasjonen til at vi fokuserer mindre på det som har irritert oss før?

Trenger du hjelp i en konflikt?

Finn ditt Konfliktråd eller meld inn saken din til konfliktrådet her.