Falt pladask for samfunnsoppdraget

Kirsten Borsheim (55 år) er ny konfliktrådsleder for Sør-Vest. – Jeg falt pladask for konfliktrådets visjon «Møter mellom mennesker for et tryggere samfunn». Det er dette det dreier seg om, tenkte Borsheim, og søkte på stillingen som hun nå skal ta fatt på.

– Jeg syns samfunnsoppdraget til Konfliktrådet er fantastisk! Det stemmer godt med mine verdier og jeg tenker at her er det mulig å gjøre en forskjell for enkeltmennesker. Jeg har tro på måten det jobbes på i Konfliktrådet. I tillegg trives jeg med å jobbe som leder, og leder for Konfliktrådet Sør-Vest fremstår som en spennende lederjobb.  

Kirsten er oppvokst på gård i Sandnes. I dag bor hun fortsatt i kommunen, men ikke på gård. Hun er gift og har to voksne barn i tillegg til fire bonusbarnebarn. 
– Jeg er det man kan kalle en familiekjær person, jeg er sosial og liker å bruke tid både med familie og venner, sier hun. 

God erfaring innen samarbeid
Etter videregående skole fikk Kirsten jobb i politiet i Sandnes. Der likte hun seg godt, men forsto tidlig at hun måtte videreutdanne seg. Derfor tok Kirsten samtidig noen fag på Distriktshøyskolen. Etter politiet jobbet hun i Gjesdal kommune, hovedsakelig med innkreving av skatter og avgifter. Videre gikk veien til IT-konsernet som i dag heter EVRY. Der var Kisten i hele sytten år, med svært varierte oppgaver, blant annet med brukerstøtte og driftsstøtte på forskjellige innfordringssystemer. Parallelt med å jobbe i EVRY tok Kirsten utdannelse og til slutt master i ledelse. Etter det har hun jobbet som rådgiver ved NAV Arbeidslivssenter og nå som seksjonsleder ved Stavanger politistasjon.
–  Jeg har også vær engasjert som konfliktrådsmegler, noe jeg fant veldig meningsfylt. Gjennomgående i alle stillingene og engasjementene jeg har hatt er samarbeid med andre, både internt og eksternt, sier Borsheim. 

Gleder seg til å møte kollegene
Først og fremst gleder Kirsten seg veldig til å bli kjent med sine kollegaer i Haugesund og Stavanger. 
– Jeg ønsker at vi sammen skal skape et godt og helsefremmende arbeidsmiljø hvor vi alle kan trives. Det blir også spennende å møte meglerne og se hvordan de jobber. Det er mange år siden jeg selv var konfliktrådsmegler og jeg er sikker på at denne rollen har utviklet seg mye i løpet av disse årene. Jeg ser også fram til å jobbe opp mot samarbeidspartnerne, sier Borsheim.  

Interessert i mennesker
Når vi spør henne hvilke av hennes kvaliteter hun kommer til å få mest nytte av i stillingen svarer hun.
– Jeg er god på relasjonsbygging, er interessert i andre mennesker og liker når vi sammen finner løsninger på små og store utfordringer. I tillegg er jeg strukturert og kan være ganske iherdig når det er noe jeg engasjerer meg i.