Else-Magrethe bor på Osterøy, rett utenfor Bergen. Hun er utdannet familieterapeut og har igjennom flere år som terapeut jobbet med høykonfliktsaker, parterapi og vold i nære relasjoner, samt samarbeidet med eksterne og interne tjenester. Før Else-Magrethe kom til Konfliktrådet Vest var hun leder for Familiens hus i Osterøy kommune. Et hus som har tjenestene barnevern, PPT, helsestasjonen og Barn og Familieteamet under samme tak. En del av denne jobben var også å være i det psykosomatisk kriseteamet med ansvar for barn og unge.
– Siden jeg har en litt over snittet interesse for konfliktarbeid har jeg tatt en videreutdanning i høykonfliktsaker, er sinnemestringsterapeut og holder nå på med en master. Tema her vil også handle om konflikt og relasjoner i organisasjoner, sier hun.
Ville tilbake til konfliktrådet
For 12 år siden startet Else-Magrethe som mekler i konfliktrådet, og erfaringen fra de fire påfølgende årene som mekler har hun hatt med seg siden den gang.
– Metoden, forståelsen og menneskesynet som ble lagt til grunn traff meg virkelig. En klokketro, men ikke naiv, på at enkeltmennesker kan reise seg etter å ha falt mener jeg definitivt er en god måte å møte verden på. Selv om jeg gav meg som mekler etter en periode har jeg fulgt tett med og alltid ønsket meg tilbake. Det å få jobbe med mennesker som har den samme forståelsen og interessen er fantastisk! Og hovedmotivasjonen min for å søke på stillingen var å få delta i det viktige samfunnsbidraget som konfliktrådet har, sier Else-Magrethe.
I konfliktrådet ser Else-Magrethe frem til, som hun sier selv, å få i pose og sekk. Være nær ungdomssakene, konfliktene som skal løses og lede meget kompetente og trivelige kollegaer.
– Det å få fronte konfliktrådet og vårt arbeid er noe jeg gleder meg til å ta tak i. Innbyggerne i vest vet for lite om oss og mulighetene vi kan være med å gi dem.
Tilbyr bred erfaring
Else-Magrethe mener spesielt hennes fartstid fra kommunen vil være en fordel for ungdomskoordinatorene siden hun vet hvordan systemene fungerer, samt hvem som har tilgang og myndighet til hva. For rådgiverne håper hun å kunne bidra med sin fagkunnskap.
– Jeg kjenner lovverkene ungdomskoordinatorene jobber under, som gjør at jeg forhåpentligvis kan få være en god døråpner. Meklerne har fordelen med at jeg vet hvilke sko de går i og oppdraget de står i. Som leder er jeg løsningsfokusert, strukturert og tydelig. Jeg lar meg ikke stresse, er analytisk og fleksibel, avslutter hun.
Vi ønsker Else-Magrethe velkommen på laget igjen, samt masse lykke til i stillingen fremover.