Konfliktrådet enkelt forklart for de unge

Hver tiende ungdomsskoleelev har stjålet noe i en butikk – nå forteller Aftenposten junior hva som faktisk skjer når barn stjeler og kommer til Konfliktrådet.

Aftenposten junior forteller hva som skjer når barn stjeler og kommer til Konfliktrådet.

På fjerde side i siste utgave av magasinet lyder overskriften «Dette skjer når barn stjeler». Videre forteller en egen tegneserie om hva konsekvensene blir for en ung gutt som stjeler sjokolade på matbutikken, og ender opp på møte i Konfliktrådet.

– Det er veldig fint at Aftenposten junior lager saker som denne, der det er lettfattelig og godt illustrert informasjon om arbeidet vi gjør, som treffer denne viktige målgruppen, sier direktør i Konfliktrådet, Christine Wilberg.

Aftenposten junior henvender seg til barn – de som ofte får med seg nyhetene, men ikke alltid forstår hvordan alt henger sammen. I denne artikkelen forklarer Tale Storvik fra Konfliktrådet i Oslo om hvordan det føles bra både for en selv og den andre, å kunne bidra til å gjøre det godt igjen når man har gjort noen vondt. Det forklares også hvordan gangen i et møte i Konfliktrådet foregår, og hvordan det som regel ender med en avtale om å betale for stjålet vare eller å jobbe for seg.

Avslutningsvis gis barna råd om hvordan en kan stå imot dersom en opplever press om å stjele: en skal lytte til magefølelsen og gjerne snakke med en voksen som kan hjelpe.

Her kan du lese saken fra Aftenposten junior som PDF.