Truet foreldrene, traff dem igjen i konfliktrådet

En ung mann hadde over lengre tid hatt utfordringer med narkotika. En kveld eskalerte det og i konfrontasjon med sine foreldre tok han tak i en kjøkkenkniv og truet sine foreldre.

Person inntar narkotika fra speil
Illustrasjonfoto.Foto: Unsplash

De fikk varslet politiet som kom til stedet og tok den unge mannen med seg. Etter denne hendelsen og flere andre forhold måtte den unge mannen sone i fengsel. Her hadde kan kontakt med foreldrene, men de snakket ikke om hendelsen den kvelden alt skjedde. Da det ble gitt informasjon i fengslet om muligheten for å få konfliktrådet til å tilrettelegge et møte med mor og far, sa han ja til det.

I forsamtalene tok begge parter lett til tårene. Mannen som nå var blitt rusfri hadde mange vonde tanker og følelser omkring det han hadde gjort og foreldrene hadde det tøft på sin måte, spesielt med viten om at det var de som hadde ringt politiet denne dagen og konsekvensene av det som sønnen nå måtte ta ansvar for.

Det gjenopprettende møtet ble gjennomført med spørsmål som gjorde at alle parter fikk svar på det de trengte og de fikk fortalt hvordan dette hadde berørt dem. Mannen sa til foreldrene at han skjønte hvordan de måtte ringe politiet, og at det var en riktig handling.

Foreldrene fikk sagt til sønnen sin at han alltid var velkommen hjem til dem så lenge han ikke var ruspåvirket, - noe han lovte at han skulle overholde. De fikk fortalt hverandre at de ikke var sinte på hverandre for det som hadde skjedd, de fikk lagt bak seg hendelsen og fokuserte på hva som måtte til for at mannen skulle mestre livet igjen. Sammen ble de enige om å hjelpe sønnen sin i behandling og støtte ham på veien. Meklingsmøtet endte med tårer, klem og enighet om en ny start for fremtiden.