Aktuelt

Tok sjansen på Konfliktrådet

Høsten 2023 fullførte Berit Hagen sin siste arbeidsdag i konfliktrådet Agder, etter 12 år som rådgiver. Det var ikke selvsagt at det var her hun skulle ende opp, da hun i 2011 var klar for å prøve noe nytt.

Les mer

Erfaringer fra en fersk mekler

Marielle Roland tilhører den yngste gruppen av meklere vi har i Konfliktrådet. Den 25 år gamle miljøarbeideren fra Bodø forteller om en glede over å jobbe med og for mennesker – og mener konfliktrådets arbeid har en viktig forebyggende effekt.

Les mer

Konflikter på arbeidsplassen?

Et nytt arbeidsår er i gang. Forhåpentligvis har du en jobb du trives i, og som det er helt greit å returnere til etter en sløv juleferie. Men dersom du kjenner at konfliktene i arbeidsfellesskapet er for store – nå er kanskje tiden for å ta tak i det?

Les mer

«Nesten vaksen» i rekka til pensjonistane

Etter å ha jobba i Konfliktrådet i ei årrekke har Sigrid Camilla Pedersen (70 år) no valt å stilla seg i rekka til pensjonistane. Der har den aktive dama ikkje tenkt å stå stille. Me har teke ein prat med henne, for å høyra tankane hennar om konfliktråd, framtida vår og kva ho skal bruka tida si til framover.

Les mer

Konfliktrådet i Thorbjørn Egners ånd

For en tid tilbake ledet jeg et meglingsmøte hvor to ganske unge jenter var blitt tatt for å stjele en gulost. I meglingsmøtet fortalte de at de hadde bestemt seg for å "røve" en gulost. Uttrykket røve fikk meg til å tenke på Thorbjørn Egner og Kardemomme by. Der har vi ikke butikktyver, naskere, innbruddstyver og trikketyver, men røvere.

Les mer

Stjelingens høytid

Det nærmer seg jul, og for mange er dette årets høydepunkt. Dessverre gjelder det også de som begår butikktyveri.

Les mer

Møter mellom mennesker – for et tryggere samfunn

Til slutt denne gjenopprettende uka vil vi få trekke fram visjonen for konfliktrådets arbeid: “Møter mellom mennesker – for et tryggere samfunn”, og tillate oss å se inn i krystallkula for veien videre. Er gjenopprettende prosess et håp for framtida?

Les mer

5 meklere om gjenopprettende metode

Det er Restorative Justice Week, og fokuset er rettet på gjenopprettende metode. Med dette fokuset ønsker vi å snakke med de som står dette kanskje aller nærmest, nemlig meklerne våre.

Les mer

Den gjenopprettende uken er i gang!

Den tredje uken i november er en riktig så viktig uke – det er nemlig uken som årlig retter fokus på gjenopprettende prosess. Metoden vi bruker i flere tusen meklingssaker årlig her i Norge. La oss ta et hurtig dypdykk i hvordan vi havnet her vi er i dag!

Les mer

Forløseren av den gode samtalen

For tidligere jordmor Berit Bjørgum Næss var det naturlig å fortsette å hjelpe mennesker, selv etter hun gikk av med pensjon. Hjelpen gikk nå over til å forløse den gode samtalen, som mekler i konfliktrådet Trøndelag.

Les mer
1 2 3 9